3 Şub 2011

Müzik arşivi nasıl yapılır.

    Evde içerken takılırken sohbet ederken, aynı grupları dinliyorsunuz ama artık baydınız mı? İşin kötüsü taş gibi grupları hemen tüketiyoruz ama inattan dinliyoruz, sıkıldım demeye de dilimiz varmıyor. Neyse bunları yapmasanızda yeni müzikler keşfetmek lazım. Ben nasıl yaptım anlatayım isterseniz uygulayın..

   1-1Terabayt harici hard disk : E tabi hafıza lazım . Samsung öneririm. Ucuz almayın arşiv oluştuktan sonra bozulursa delirirsiniz. Para boksa bir de yedek hd alıp arada kopyalayın.

   2- Lastfm üyeliği : Olmazsa olmaz. Sevdiğiniz sanatçıların benzerlerini buluyor ve ayda 3 öyro. Ayrıca etiketlerden müzik türlerini çözüyorsunuz.

   3- Bir adet www.discogs.com sitesi : Üyelik yok ve her sanatçının ürettiği her parçanın listesi var burda. Single lar ep ler bulunduğu VA lar falan.

   4- Bir adet grooveshark.com  sitesi : Kapanan fizy ile aynı mantık. İstediğiniz şarkıyı dinleyebilirsiniz hatta Lastfm in radyo üzelliğide var bunda ama profil oluşturup paylaşım yapamıyorsunuz. Gerçi artık youtube dada her şarkı var nerdeyse.

   5- Jdownloader yada torrent . Jdownloader diyorsanız birde rapidshare premium çakarsınız en hızlı yöntem budur. Bunların ne olduğu bilmiyorsanız ismine tıklayın.

   6- Sağlam google bilgisi : Google ı güzel kullanacaksın arkadaş. Download linklerini filestube gibi virüs yuvalarından değil bloglardan bulacaksın. Örneğin google'a  " bonobo black sands rapidshare blogspot "
yazıcaksın (tabi tırnakları koymayacaksın ben göstermek için koydum böyle yazarsan google bunu başka bir kod olarak algılıyor). Google'da tırnak işaretleri koyarsanız, arasındaki kelimelerin sırasının da doğru olduğu sonuçları veriyor. Buda lazım oluyor gerçi. Ben baya geç farkettim :)
        Sonra bu blogları blogsheet şeklinde listeliyoruz bir yere ve sömürüyoruz. Sonra blog a feedback yapıyoruz teşekkür ediyoruz şunu da koyarmısın diyoruz aktif oluyoruz böylece insanlarla tanışıp tavsiye alıp veriyoruz. Sevdiğimiz sanatçılar hakkında google, ekşisözlük, lastfm gibi yerlerden bilgi topluyoruz. Sanatçıların nereli olduğunu öğrendikçe milletlerin müziğe kendilerine özgü bir bakışaçısı olduğunu anlıyorsunuz ve bu çok önemli.

   7- Sınırsız internet : Kotalı internetle olacak iş değil tabi bu. Mümkünse Superonline fiberoptik kullanın. Gerçi arşivci değilsede herkes bunu kullanmalı zaten. Fuck u TTNet.

   8- Çevre : Etrafınızda benzer zevkli adamları buluyorsunuz. Yoksa lastfm ve bloglardan temin ediyorsunuz bunları ve direk paylaşım yapıyorsunuz. Güvendiğiniz bir adamdan 100 gb müzik almanın tadına doyulmaz.

   SONUÇ : Hızla büyüyen bir arşiv. Müzik hakkında genel kültür , orda burda bak ben böyle hem değişik hem kaliteli şeyler dinliyorum diyerek ego tatmin etme ve entellik taslama şansı. Kaliteli bir sosyalleşme alanı ve son olarak evde müzikle yaşanan mutlu mesut dakikalar.

10 yorum:

  1. =)) illegalin dibine vurmanın tüyolarını vermişsin paşam

    YanıtlaSil
  2. biz legalden anlamıyoruz abi işimiz gücümüz pislik zaten.

    YanıtlaSil
  3. beni gugıl gönderdi nereye geçeyim?

    YanıtlaSil
  4. ustune bir de iyi bir kulaklik ya da ses sistemi ki adam gibi dinlenebilsin baslar maslar yalan olmasin, muzik kaybolmasin

    YanıtlaSil
  5. mp3locker.net kesinlikle tavsiye ederim google da sürünmeden aradığınız hemen hemen bütün sanatçıların diskografilerini bulabilirsiniz. Türk sanatçılar içinse cayfan.org u tavsiye ederim..(Yazdığım 2 siteye de şu an erişmekte problem var ama yakın zamanda erişime açık olur kesin deneyin derim)

    YanıtlaSil
  6. burdan neden paylaştın ki tüm bunları bırak isteyen arasın bulsun.biz de anamızdan babamızdan edinmedik miras değil alın teri aga! işgüzar seni

    YanıtlaSil
  7. Devrecilik yapma Tagor, biz de böyle böyle öğreniyoruz işte

    YanıtlaSil
  8. Cok basarili,tebrik ederim! Insanin ici ciz ediyorda gunumuz sartlarinda tamamiyla legal yollardan saglam bir arsiv yapmak hayaller kadar uzak! isnt it?

    YanıtlaSil
  9. Alem buysa kral skeptic art

    YanıtlaSil