3 Şub 2011

Amon Tobin

   Brezilya doğumlu dolayısıyla 6-7 isimli bir adam aslında kısaca Amon Tobin diyoruz. 90 ların ortasında Cujo ismiyle ortama dahil olan Tobin'in müziği çok yeni bir bakış açısı getirdi bana. Drum n bass denen hardcore bir müzik türünü de downtemposunu da trip-hop'ını da barındıran bir tarzı var. Sinematik sound denen şeyin bokunu çıkarmış. Şarkı hüzünlü başlayıp sinirli bitebiliyor bazen deneyselliğin sınırları zorlanıyor kelimelere dökmesi zor gerçekten.
   Cujo olarak çıkardığı "adventures in foam" ile Ninja Tune denen efsane plak şirketinin ilgisini çekiyor ve direk imzalar çakılıyor. 97 de Bricolage albümü çıkıyor ki bu dönem biliyorsunuz Trip-hop ın parladığı dönem.Bu dönemde , "dımtıkTAKtık tıkıtıkTAKtık diye basit bir bozulmuş davul ritmi üzerine zırlak bayan vokaller ve uzaydan gelen elektronik sesler" temalı yüzlerce gereksiz portishead özentisi grup arasından sıyrılan Tobin listeleri zorluyor ve 6 albüm daha çıkartarak günümüze sağlam adımlarla ulaşıyor.
   Onlarca film, reklam, oyunda bu adamın müzikleri bulunuyor. Zaten bu reklamcıların "ağıza takılan şarkı bulmamız lazım" tripleri dışında bir yararları yok.















discog torrent
discog rapid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder