17 Şub 2011

Funki Porcini

    Funki Porcini, gerçek ismiyle James Bradell San Fransico'da müzikle tanıştı, 84 te İtalya'ya taşındı televizyon için müzik, animasyon yapmaya başladı. 94 'te ise İngiltere'ye geldi ve Ninja Tune plak şirketine girdi. Sonra da kendi stüdyosu The Uterus Goldmine'ı kurdu. O günden beri Ninjalardan 5 albüm birde self-released albüm patlattı. Müziği hem çok tribal hemde bir komiklik var. Future jazz denebilecek deneysellikte beatler, garip distorted vokaller var.
    Ayrıca 9 lazy 9 grubunun iki üyesinden biri. Yani Ninja Tune'un gençlik yıllarında çok etkili bu adam. Label'a karakterini kazandıranlardan biri.
    Bütün şarkılarda sinematik öğeler var. Kendinizi siyah-beyaz bir filmde karanlık işler çevirirken bulmanız çok normal. Zaten film de çekiyormuş hatta "Fast asleep" albümünün hepsine tribal klipler çekmişler ve Londra'da , National Film Theatre'da prömiyeri yapılmış.
    Bu aşağıdakileri, müzik olarak değil yeni üretilmiş farklı disiplinleri olan bir sanat dalı gibi gözlemleyin. Yani ben öyle yapıyorum en azından.





...








Bu şarkının 3.dakika 10.saniyesini açın. Evet bunu yapın.





Hed phone sex - 1995
Love pussycats & carwreck - 1996
The Ultimately Empty Million Pounds - 1999
Fast asleep -2002
Plod - 2009
On - 2010



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder