4 Haz 2013



biz mustafa kemalin askerleri değiliz. biz öğrenci kollektifi de değiliz.

tamam belki gözüme bomba sokmaya çalışan polise taş atıyoruz bazen ama biz aslında öyle çok kavga seven adamlar da değiliz. bizi call of duty , gta oynayarak büyüttünüz şimdi gaz maskeleriyle sokağa çıkınca terörist diyorsunuz.

dubstep dinlemiş , inci ye gülmüş , eşcinseli garipsememiş , hipster denmiş nesile cehape nin kışkırtması dersen gülerler sana. gezi parkı artık bizim gidin eğlenin meydanı başkalarına bırakmayın !

1 yorum:

  1. TAKSİM GEZİ HAREKETİNDE 'ASKER' OLMAK!
    Son zamanlarda, lafta, Gezi eylemlerine yamanmaya çalışılan  “M. kemal'in Askerleriyiz” sözü militarist bir anlayışı çağrıştırıyor. -Asker ölme ve öldürme mevzisindedir.
    Sistem karşıtı bir protesto esnasında onun bunun askeri olduğunu iddia etmek, hareketi bozmak demektir.  "mustafa kemal'in askerleriyiz" nedir,
    KEMALİST ASKERLERDEN OLUŞAN TSK, AKP elinde, onun iktidarı için kullanılan şiddet aygıtlarından biridir. yeteri kadar kemalist asker zaten bu rejimin bel kemiği olmuş durumda, daha fazlası ne yapacak?
    AKP rejimi, 12 Haziran'da Taksim'e Mustafa Kemal'in dev portresini asıp, orada bulunan insanlara da işkence ve zulüm yapmadı mı? Bütün baskı ve işkenceler, Atatürk'ün resmi altında yapılmaya devam edilmiyor mu?
    Herhalde bunların kastettikleri 'Mustafa Kemal'in askerleri' başka birileri, veya başka tugaylar olması gerek...!
    Halka kan kusturan bu Jandarma ve polisler sanki uzaydan mı indi? Kemalist askerler olmasaydı bunlar zaten bu kadar işkence ve zulüm yapamazdı!
    Kemalist TSK, halka karşı kullanılan, tepeden tırnağa silahlı, iktidarın ve şiddetinin temel direğidir.
    Gitgide daha militarist bir toplum olma yolunda ilerliyen AKP rejimi, askerliği neredeyse kutsal, islam din motifi de katarak tüm komşu ülkelerin ve ülkedeki tüm azınlıkların bize düşman olduğu propagandası ile, "her türk asker ve Müslüman doğar" militarist ırkçı dinci propagandasını yaygınlaştırdığı bir ortamda, ona karşı mücedeleyi 'biz daha falzla kemalist askerciyiz' sloganları ile güdülemek, savaş ortamı ve kaosu zihinlerde daha fazla canlandırma anlamına geliyor...

    YanıtlaSil